Bedre selvværd
En blog om selvtillid

5 fordele ved at motionere

For mange danskere handler det at dyrke motion og fitness om at tabe sig sådan, at man ser bedre ud. Hvis det er årsagen til, at du motionerer eller går til et sport, så er det godt for dig. Alle undersøgelser viser dog, at du på sigt mister motivationen og stopper. Motion handler nemlig om meget mere end vægttab – det giver i sidste ende dig en bedre udgangspunkt, når du gerne vil have et bedre selvværd.

Læs vores 5 fordele du opnår, når du motionerer.

  1. Med dokumenteret effekt hjælper motion mod sygdom. Sørger du for regelmæssigt at motionere, kan du få et normalt insulinniveau for derved at give din krop den helt rigtige forudsætning for sund trivsel. Du opnår et lavere sikkerniveau, som hindrer spredningen af kræftceller.
  2. Dertil hjælper motion også på stress. Hvis du er en af dem, som lider af meget stress kan motion give en beroligende virkning på din krop. Serotonin og dopamin frigives efter du har motioneret, og begge hjernekemikalier er modvirker stress.
  3. Vidste du, at motion kan danne nye hjerneceller? Eller at moderat motion kan fremprovokere de aktive processer i hjernen, som fremmer neurogenesis (nye hjernesceller). En større amerikansk undersøgelser har nemlig vist, at de 80-90 årige, som har haft et liv med motion hoster fordelene.
  4. Motion giver bare et bedre selvværd. Du skal sætte dig et mål og finde ud af, hvad er vigtigt for dig i forbindelse med motionen. Er det at tabe dig? Er det at se bedre ud? Er det at få et sundere liv? Du kan sagtens kombinere de nævnte mål, men bare husk, at det ikke handler om, at du bare skal få et bedre selvtillid. Det handler om, at du skal få det bedre med dig selv, og eftersom motion frigiver dopamin, vil du efter et stykke tid få den dejligste følelse, når du motionerer. Kost er også en vigtig del, hvis du ønsker at have de rigtige forudsætninger, når du vil igang med at motionere og få det meste af fordelene. En varieret kost med masser af protein fra kød og fiber fra grøntsager er en god ide. Hvis du har svært ved at få nok protein i din hverdag, anbefaler vi, at du køber dansk produceret proteinpulver fra Linuspro.dk her.
  5. Der er også nogle helt klare fordele for din potens. Læs vores artikel om emnet her.

Find flere artikler om emnet:

http://www.alun.dk/traening/7-utrolige-goder-ved-at-motionere.html

http://vorespuls.dk/artikel/motion-styrker-kroppens-kemi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Leave A Comment