Bedre selvværd
En blog om selvtillid

Boost dit selvværd

En del danskere har problemer med lavt selvværd og selvtillid, og det kan ødelægge tilværelsen. Når man har dårligt selvværd, tror man på, at andre tænker dårligt om en. Det bunder dog i ens egne negative tanker, og det er dem, som man skal arbejde med. Hvis du er I tvivl, om du er ramt af dårligt selvværd, kan du i løbet af en dag fokusere på de tanker, du har om dig selv.

Sådan genkender du dårligt selvværd

Dårligt selvværd kendetegnes ved, at man ofte tænker negativt om sig selv og sine handlinger. Man er altid sin egen værste kritiker, og følelsen af ikke at være god nok, er dominerende.
Er man meget usikker, når man taler med andre mennesker, kan det også være tegn på lavt selvværd. Måske kan man nikke genkendende til, at man ofte spørger undskyldende, når man taler med folk. Behovet for altid at undskylde for sig selv og sin tilstedeværelse, bunder i egen usikkerhed, og ikke nødvendigvis de mennesker som man gør det overfor.
Dårligt selvværd virker tyngende, og det påvirker tilværelsen negativt. Der er mange faktorer som kan spille ind, når man har dårligt selvværd. Derfor er det vigtigt at fokusere på at forbedre et område ad gangen, før man blot giver op, når én ting ikke virker.

Flyt tankerne

Når de dårlige tanker rammer, tyer mange mennesker til sofaen eller sengen. Det er en dårlig idé, da de dårlige tanker så kan få frit løb. I stedet bør man hoppe i overtøjet, og komme ud og få noget friskt luft. Når man går en tur, er både motionen og den friske luft gavnligt for hjernen og kroppen. Man får mange forskellige indtryk, når man går en tur. Tager man for eksempel i skoven eller til stranden, kan den smukke natur hjælpe ens humør. Når man kommer hjem fra sin gåtur, er det en god idé at forkæle sig selv. Det kan man gøre på mange måder, eventuelt ved at lave noget lækkert mad eller tage et langt og dejligt bad.

Sygdom og skader

Der kan være mange grunde til, at man lider af dårligt selvværd. En hyppig grund er sygdom og skader. Når man er kommet til skade, har været ude for en ulykke eller er blevet ramt af sygdom, er det en uheldig tilfældighed. Det er vigtigt at huske sig selv på, at det ikke er egen skyld, og at man derfor ikke skal bebrejde sig selv. Desværre føler mange sig utilstrækkelige, når de ikke længere er i stand til at udføre de samme ting, som de engang ubesværet gjorde. Måske man endda har brug for hjælp til basale ting, hvorfor følelsen af uselvstændighed kan spille ind.
Der findes dog en del hjælpemidler, som kan hjælpe en på vej. Det kan evt. være, at man efter sygdom ikke har optimal balance længere. Det kan også være, man gennem skade eller alderdom, har fået gangbesvær. Man kan dog nemt anskaffe sig diverse hjælpemidler i form af stok, rollator eller rullestol. Dermed kan man fortsat komme rundt uden at være afhængig af andre mennesker. Det kan have en positiv virkning på ens selvværd, netop at kunne klare sig selv, og være selvstændig fremfor at være afhængig af andre mennesker.

Rejs til varmen

Vejret i Danmark er sjældent noget at prale af. Derfor bestiller mange danskere ferier til udlandet, som de kan glæde sig til. Man kan ikke benægte at ens humør bliver betydeligt bedre af at tilbringe tid i et feriehus i Spanien fremfor Danmark, vel? Relationer betyder også meget for humøret, så hvis man har brug for at tage lidt væk fra Danmark, er det ideelt at rejse til varmen med gode venner og familie. Det eneste man behøver at pakke er badetøj og badehåndklæder, og så skal solen nok bidrage til et bedre humør.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Leave A Comment