Bedre selvværd
En blog om selvtillid

Et alkoholmisbrug påvirker dig og dine pårørende

Der kan være utallige årsager til at have et alkoholmisbrug. Uanset hvad der har fået sygdommen til at bryde frem, påvirker det både dig som alkoholiker, din sundhed og mentale tilstand, ligesom det i den grad vil påvirke dine omgivelser og dine nærmeste. Det kan være svært at opretholde en nogenlunde hverdag med et alkoholmisbrug der vil være styret af afhængigheden frem for fornuften. Der er hjælp at hente til dig der har et alkoholmisbrug, men også til dig der eventuelt måtte være pårørende til en alkoholiker. 

Er du pårørende til en person med et alkoholmisbrug? 

Uanset hvilken relation du måtte have til en alkoholiker, kan det være meget svært at være vidne til. Udefra ser det ud til, at en person med et alkoholmisbrug nedbryder sit liv, der er styret af alkohol. Det er først og fremmest vigtigt at gøre det klart, at personen med et alkoholmisbrug indtager større mængder alkohol som følge af en sygdom og fordi at kroppen kan have svært ved at håndtere et ophold tilstedeværelsen af alkohol. En stor del af den hjælp der bliver givet i forbindelse med et alkoholmisbrug, er til pårørende der er mærket af situationen og det at være ufrivilligt indblandet i alkoholisme. Det kan være utroligt svært at være pårørende til et alkoholmisbrug og mange gange vil den nærmeste familie være påvirket til at agere den styrke der skal holde hverdagen sammen for vedkommende. Uanset om alkoholmisbrugeren har erkendt sit problem eller fortsat benægter, er der hjælp at hente også for dig som pårørende. Professionelle der arbejder med misbrug, er også uddannet til at skulle håndtere den mentale påvirkning der følger de pårørende. 

Alkoholafvænning kan skabe et nyt liv til trods for sygdom

Alkoholisme er en livslang sygdom som den påvirkede skal leve med resten af livet. Med den rette behandling er det muligt at modtage og lære de redskaber der skal til for at undgå en styring af alkohol. At erkende problemet er første skridt på vejen til et nyt og godt liv uden alkohol. Dernæst skal der søges hjælp hos professionelle der erkender sygdommen og er uddannet til at skulle håndtere både den psykiske del af misbruget og de fysiske konsekvenser det har at gøre ophold i indtaget af alkohol. Terapi vil være individuel, da forskellige misbrugere har forskellig baggrund til problemet og kan reagere forskelligt på en afvænning. Med hjælp til alkoholafvænning vil der tilbydes terapi og den fornødne hjælp der skal til for at komme fri af alkoholen og skabe vejen for det gode liv. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Leave A Comment