Bedre selvværd
En blog om selvtillid

Sådan får mænd med impotens bedre selvværd

Når mænd oplever rejsningsproblemer, fører det ofte lavt selvværd med sig. Mange mænd føler det som om, at deres mandighed bliver taget fra dem, fordi deres penis ikke er i stand til at blive hård nok til at gennemføre et samleje. Læs med i denne artikel og få gode råd til, hvad du som mand med impotens kan gøre, for at få et bedre selvværd.

Ordet impotens stammer fra latin, og betyder ”afmægtig” eller ”svag”. Mange mænd, som rammes af impotens, bruger selv disse ord til at beskrive, den følelse de har, når de oplever rejsningsproblemer.

Af samme grund er impotens ikke noget, særligt mange snakker åbent om, men hvis man gjorde, ville man hurtigt finde ud af, at rigtig mange mænd – flere end man skulle tro – lider af impotens. Faktisk oplever over 5 % af mænd over 16 år rejsningsproblemer af og til, og over 16 % af mænd over 60 år lider af impotens.

Mænd med impotens: Få et bedre selvværd

Hvis du som mand oplever rejsningsproblemer få gange, kan det hurtigt føre til dårligt selvværd, som sætter sig i kroppens psyke og bevirker, at du fremover ikke er i stand til at gennemføre et samleje. Det kan altså lynhurtigt udvikle sig til en ond spiral, som kan være svær at bryde.

Den danske sundhedswebsite Doc24.dk har udarbejdet en stor guide om impotens, som du kan læse. Dette gælder uanset om du er mand eller kvinde.

Ofte skyldes det, at impotens er et meget privat emne, der er svært at tale åbent om for mænd. Det bedste råd er dog først og fremmest, at du snakker med din partner om problemet. Det at få sat ord på ”elefanten i rummet” gør i mange tilfælde, at det dårlige selvværd forsvinder og hjælper med til at få brudt den onde spiral.

Hvis du oplever, at det ikke virker, vil du kunne få et bedre selvværd ved at få en konsultation hos lægen og komme i behandling for din impotens. Der findes nemlig rigtig mange behandlinger, som kan afhjælpe impotens, og om det er piller, chokbølgebehandling, akupunktur eller noget helt andet, så vil det give dig en god portion selvværd at få gjort noget ved problemet.

Grunde til impotens

Der kan være mange forskellige grunde til, at du lider af impotens. De mest normale fysiske grunde er sygdomme i blodkarrene, sygdomme i nervesystemet samt diabetes. Derudover kan det også være psykiske grunde såsom stress, depression eller præstationsangst/lavt selvværd.

I alle tilfælde kan du få hjælp hos din læge, som kan tilbyde mange former for behandlinger. Den mest kendte form er Viagra-pillen, som du tager en times tid inden samleje. Der findes dog også andre piller og medikamenter, og du kan i samarbejde med din læge finde den mest passende form til dit individuelle behov.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Leave A Comment