Bedre selvværd
En blog om selvtillid

Kan udseendet styrke ens selvværd?

Der er rigtig mange mennesker især kvinder, som har dårlig selvtillid. Der er kan være mange årsager til at man netop har dårlig selvtillid, og det kan ramme både hankøn og hunkøn. Det kan være “arveligt” men det kan også være noget der er sket i ens liv, som gør at man ikke føler sig god nok. Det kan også være en tilstand, som man tager til sig, selvom man har to udadvendte og selvglade forældre. Tit starter det i skolen, hvor man kan opleve at man måske ikke er lige så god i skolen, som alle de andre. At man måske ikke er lige så køn. At man ikke selv har, eller ens familie ikke har så mange penge til at købe moderne tøj og hvad de andre nu end har. 

Hård teenage tid

Teenageårene kan være rigtig hårde, hvis man føler sig udenfor. Har man ikke inderligt lyst til at have interesse i alle drengene på én gang, eller at have makeup til enhver uren porre i huden, så kan man let føle sig udenfor, og ikke en del af de seje piger. Drenge er mere ens og det kan være en fælles interesse, som at gå til fodbold, der gør at man lettere er inde i varmen. Piger stille store krav til hinanden og man skal følge med, for at strå strop. Laver man en fejl, kan man risikere at komme ud af varmen igen. 

Man kan tydeligt se på de teenagere der har dårlig selvtillid. Ikke at se bort fra dem der mobber. Dem som mobber andre, har stort set altid flere problemer med sig selv, end det stakkels offer, som det går ud over. Tit er det noget én person med dårlig selvtillid starter, og nogle gange går til det ekstreme og utilgivelige situationer. 

Ret tit og ofte kan man også se hvem der ellers har dårlig selvtillid, især af pigerne. De begynder nemlig at gå makeup og ændre håret. Tit er det et tegn på at man prøver at få sit tøj til at være perfekt, sit værelse skal være perfekt, sit hår og makei-up skal være perfekt, fordi så håber man inderst inde, at ens selvtillid også vil blive perfekt. Men sådan hænger det desværre ikke sammen. 

Selvværd og selvtillid

Mange tror at selvtillid og selvværd er det samme, men det er det ikke. Selvtillid handler mest om det man kan præstere og hvad man ikke kan præstere. Hvor selvværd at den værdi man giver sig selv, sine omgivelser og sit liv. 

For eksempel kan man godt præstere godt i skolen og være super god til de enkelte fag, men inderst inde, betyder det ikke noget for én, fordi man ikke føler sig vigtig, eller at man ikke tror nok på sig selv, selvom man godt kan. Det er en svær balance, men der er hjælp at hente. Skal man til fest, som man normalt takker nej tak til, fordi man ikke føler at man passer ind, så prøv at vend din tankegang 180 grader og sig ja tak til at komme. Hop I dit bedste outfit, det kunne for eksempel være denne Jennifer Floral Dress. Den er tætsiddende, så figuren fremhæves, den er i et skønt materiale, og så er den bare super flot. Dertil et par flotte stiletter. Tit og ofte giver tøj en anden udstråling, især hvis det er tøj som man føler sig godt tilpas i. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Leave A Comment