Bedre selvværd
En blog om selvtillid

Sådan øger du dit selvværd i hverdagen

Alt for mange danskere har problemer med lavt selvværd. Dårligt selvværd kan i høj grad påvirke hverdagen negativt, og det gælder derfor om at få gjort noget ved problemerne, hvis du er en af dem, der døjer med lavt selvværd. I dette indlæg har vi samlet vores bedste råd til, hvad du skal gøre for at øge dit selvværd i hverdagen.

Bliv tilfreds med din krop

Et af de problemer der fylder meget hos personer med lavt selvværd, er ikke at være tilfreds med kroppen. Det første du skal i gang med for at øge dit selvværd, er derfor at blive tilfreds med din krop.

Det kan være meget forskelligt hvad det er, som du er træt af og som dermed er med til at skabe de dårlige tanker. For at få gjort noget ved problemerne, skal du først finde ud af præcist hvad det er du af træt af, og hvad du eventuelt kan gøre ved det.

I mange tilfælde er der gode muligheder for at få gjort noget ved problemerne, da der findes mange forskellige skønhedsbehandlinger. Det kan fx være en fedtfrysning eller en laserbehandling der kan være med til at løse det, som du er ked af på kroppen. Du kan læse mere om de forskellige behandlinger hos klinikken Inviocare.

Selvom det virker som et stort skridt at få lavet en behandling, kan det være afgørende for at øge dit selvværd, og det er derfor en god idé at overveje.

Få styr på de negative tanker

De fleste kender til negative tanker, men for personer med lavt selvværd fylder de langt mere end hos flertallet. For at få styr på dit selvværd, er det derfor vigtigt at sætte fokus på de negative tanker.

For at få styr på de negative tanker er første skridt at opdage, når de negative tanker har taget over. Når du ved hvornår de negative tanker har taget overhånd, kan du begynde at skrive nogle af dem ned, og efterfølgende kigge og overveje om det er egentlig er realistiske tanker.

Det er samtidig vigtigt at erstatte de negative tanker med mere positive tanker. Tænk over at det ikke er din skyld, at de negative tanker kommer og det er okay de er der, så længe du ikke lader dem tage over.

Det kan være svært at erstatte de negative tanker, men hvis du prøver at sige de positive tanker højt til dig selv, bliver det lidt nemmere at tro på dem, så de kan fjerne de negative tanker.

Styrk dine venskaber

Det betyder noget for alle at have nære venskaber og et fællesskab at være en del af. For at styrke dit selvværd, er det en god idé at fokusere på dine venskaber. Inviter dine venner på besøg og hav en hyggelig aften med dem – det er noget af det bedste du kan gøre.

Du kan samtidig overveje om der er nogle fællesskaber som du kan melde dig ind i.

Hvis du har nogle interesser, kan du se om der findes nogle klubber eller andre steder, hvor du kan møde andre med samme interesser og derigennem blive en del af noget større, som i høj grad kan være med til at øge selvværdet, da du dermed ikke føler dig alene.

Smil og rank ryggen

Det sidste du skal gøre er at smile og ranke ryggen! Så er du godt på vej til at øge dit eget selvværd, da du udstråler overskud over for andre.

Det lyder måske som et gammelt tip, men det virker og derfor skulle det også med på denne liste.

Du kan overveje at købe en kompressions t-shirt, som kan hjælpe dig med at holde ryggen lige. En rank ryg er med til at vise mere selvtillid end en person der går med en bøjet ryg, og det kan derfor give dig et skub i den rigtige retning.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Leave A Comment