Bedre selvværd
En blog om selvtillid


Dårligt selvværd og en lav selvtillid kan have negative konsekvenser, uanset om du er barn eller voksen. Skælder chefen dig ud, eller driller klassekammeraterne dig, er det vigtigt at få dine egne tanker bearbejdet. Uden professionel hjælp kan du på sigt risikere at gå helt ned psykisk, og det er der ingen, som er interesseret i.

Du har derfor muligheden for at tage denne gratis selvværdstest og få afklaret, om du har behov for at snakke med en fagkyndig eller selv kan stå for din egen terapi. Nedenfor finder du en simpel, men alligevel yderst effektiv test, der kommer godt omkring de vigtigste og mest basale situationer i din hverdag.

Det tager cirka 5 minutter at gennemføre vores selvværdstest, som består af 34 spørgsmål. Alle spørgsmålene er selvfølgelig vejledende, og selve testen bør ikke stå alene. Når du er færdig med at bevare alle spørgsmålene, er det op til dig selv at vurdere dine næste skridt i forbindelse med dit eget selvværd.

Sådan udfylder du selvværdstesten

Du skal sætte kryds ved de udsagn/situationer, der giver dig uro. Spørgsmålene kan også sagtens blot bestå af ja/nej svar. Når du er færdig, kan du under testen finde 3 kategorier, som du kan placere dig selv i.

Hvis du synes testen er god, så kan du nemt indsætte den på din egen hjemmeside med koden her, bare husk at linke tilbage til kilden.

Tip:
Vi anbefaler, at du sætter dig ned i nogle rolige omgivelser for at besvare spørgsmålene direkte fra din computer. Hvis muligt, er det altid en god ide efter du er færdig med at besvare alle spørgsmålene, at diskutere udfaldet med din familie, venner eller kæreste. Hvis du er i tvivl, vil de give deres ærlige mening omkring din situation, og du vil på den måde måske have mere ro til at vurdere, om du har brug for at tale med en psykolog eller selv vil klare dine egne problemer ved hjælp af de professionelle produkter, der er til rådighed på markedet for folk med dårligt selvværd eller en lavt selvværd.

Testens kategorier – Så meget selvværd har du!

1-5 kategorien:
Du er en smule usikker på dig selv, men chancerne for, at du overvinder dit lave selvværd er gode. Har du 5 skal du overveje en ekstra gang, om du ikke hører hjemme i den næste kategori.

5-10 kategorien:
testDu er en usikker person, og i dagligdagen har du svært ved at slå igennem. Din chef eller lærer skælder dig ud, og du har på mange måder svært ved at stå fast ved dig selv, og det du mener. Du går måske sågar med tankerne om, at du ikke er god nok m.v.. Er du i denne kategori, så er det en god ide at søge professionel hjælp eller selv ty til produkterne på nettet.

Over 10 kategorien:
Du har på mange måder et mindreværdskompleks og har det bestemt ikke godt med dig selv eller med andre mennesker omkring dig. Er du endt i denne kategori, har du garanteret flere gange oplevet at blive udnyttet af andre mennesker.

Vi anbefaler, at du taler med en professionel eller går i gang med et eller flere produkter på markedet. Med hårdt arbejde, kan du sagtens stå ved dig selv og dine holdninger og undgå at blive tyranniseret af andre. At du fik mere end 10 i selvværdstesten, burde være en indikator for, at du skal komme i gang med at få et bedre selvværd.

Hvor troværdigt er en selvværdstest på nettet?

Rigtig mange danskere tager flere selvværdstests på nettet, og det er med god grund. En stor del af de mange tests, du finder på nettet, er fra forskellige magasiner som Women og Femina eller tabloidaviser som BT og Ekstrabladet. Disse skal du tage med et gram salt, da de ikke er udarbejdet af professionelle fagfolk.

Dog finder du alligevel flere gode selvværdstests fra psykologiske klinikker m.m., og selvom de er lavet på baggrund af fagkyndige personer, så skal du altid huske, at disse tests kun er vejledende.

Vi mener dog, at vores egen test på siden er god nok til at give dig et praj om, om du har et dårligt selvværd. Du kan med fordel kombinere vores selvværdsstest med udvalget nedenfor. Vi har selv håndplukket de bedste selvværdstests på nettet, sådan at du kan sammenligne dine egne resultater hermed, og på den måde måske se et eller flere mønstre for, hvad angår dit dårlige selvværd.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/6 (49 votes cast)
Selvværds test, 3.7 out of 6 based on 49 ratings