Bedre selvværd
En blog om selvtillid

Sex og selvværd kan hænge sammen

Sex og selvværd er to ting, der er tæt forbundne. Et lavt selvværd påvirker dit sexliv – og omvendt. Føler du dig helt fortabt i sengen, er det ikke godt for dit selvværd. Har du lavt selvværd, vil du have sværere ved at opnå den fulde nydelse i sengen.

Du kan starte med at få noget mere erfaring. Ikke ved at gå ud og have sex med en masse mennesker. Du skal have erfaring med din egen krop, og hvad den kan lide.

Når du skal lære dig selv bedre at kende seksuelt, kan du bruge sexlegetøj. Med et stykke legetøj kan du eksperimentere og lære dig selv bedre at kende. Senere kan du indvie din partner i det, du har lært.

Start med dig selv

Du skal starte et sted, og det er mest trygt at lege og undersøge, når man er alene. Så start med dig selv. Find et stykke sexlegetøj, du har lyst til at prøve. Du kan først læse lidt om, hvad der findes.

Når du har fundet noget, så gå i gang med det selv. Lær din krop at kende, og find ud af, hvad du godt kan lide. Det kan tage mange forsøg at finde frem til det helt rigtige. Det allerbedste er måske heller ikke lige det, du regner med. Så vær ikke bange for at eksperimentere lidt. Du har kontrollen, når du er alene, så du kan selv stoppe det igen, hvis du får afprøvet noget forkert.

Snak med din partner

Når du har fået bedre styr på, hvad du kan lide, kan du fortælle det til din partner. Vær åben og fortæl, hvad der føles godt for dig, og hvad du har lyst til at prøve. Det vil din partner helt sikkert sætte pris på, for så vil det være nemmere at give dig nydelse.

Når du fortæller din partner, hvad du gerne vil have, gør du noget godt for dig selv. Du forkæler dig selv, men du giver også dig selv respekt. Når du ved, hvad du vil have, skal du også vise dig selv den respekt at bede om at få det. Når du respekterer dig selv, er det godt for dit selvværd.

Kom i gang med den fælles leg

Du kan også lade din partner være med i legen. Inddrager I sexlegetøjet i jeres sex, kan det gøre den mere spændende og give mere nydelse. Det kan også være, at I skal finde et fælles sexlegetøj. Der findes sexlegetøj til par, som I kan prøve.

Når du har bedre styr på at lege selv, vil du måske have mere mod til at kaste dig ud i en fælles leg med din partner. Og mon ikke din nye selvsikkerhed vil virke pirrende på din partner? Både fordi du er mere sikker på, hvad du vil, og fordi du kan nyde mere.

Det vil være en win-win for dig og din partner. Jeres sexliv vil blive bedre. Har din partner heller ikke det bedste selvværd, kan der være en sidegevinst: Når du viser større selvrespekt og selvindsigt, kan det opfordre din partner til at begynde på det samme.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Leave A Comment