Bedre selvværd
En blog om selvtillid

Brætspil styrker dit kærlighedsliv

Man tror ikke at simple brætspil kan styrke ens parforhold, men dette er faktisk lige hva det brætspil kan. Når man spiller brætspil sammen udløser der oxytocin, også kaldt: kærlighedshormonet. Det viser en undersøgelse fra et universitet i Amerika. Oxytocin udløses, når man tilbringer til med hinanden i ens fritidsaktiviteter. Årsagen er at man kommunikere på et andet plan, end normalt, som indebærer strategier, og konkurrencegenerne påvirkes og man ser hinanden på en anden måde, som frigiver oxytocin. 

Oxytocin og dets virkning

Oxytocin er et hormon, som opstår i hjernen, når den har budskabet imellem hjernecellerne. Hormonet fritgives i kroppen og i blodbanerne. I adskillelige dyreforsøg, har forskere fundet ud af, at oxytocin har en storrolle under en fødsel, stimulerer mælk, social adfærd, som især er til stede imellem mødre og deres spædbørn. Hormonet har til gengæld en god virkning på stress, frygt og angst. 

Et brætspils virkning

I en undersøgelse i Amerika, blev nogle par bedt om at satte sig ned, og spille et brætspil med hinanden. En dag i deres eget hjem, i rolige omgivelser, som man normalt ville spille i. Inden de begyndte fik de taget en urinprøve, og en ny urinprøve når de var færdige med at spille, for at forskerne kunne måle hvor meget oxytocin-niveauerne var ændret under arrangementet. 

Resultatet viste sig, at oxytocin-niveauet var steget hos alle par. Dem der havde den højeste stigerne, var kvinderne. 

En ide til næste date

Med denne viden i baghovedet, er det måske værd at overveje, at lave en hemmelig hyggeaften næste gang i skal på date. Man behøver ikke at skulle i biografen eller give oplevelsesgaver for at få en hyggelig aften. En hyggelig aften med brætspil kan bevargnisten i parforholdet. Og hvis i ikke har et spil i synes er spændende, så kan i låne et spil af nogle venner, eller overveje at investere i et spil. Spillet kan være alt fra hvor man skal bruge hjernen, til sjove spil, hvor man får grint en masse, da det også er sundt at grine.

Det kan også være at i har et vennepar, som i kunne spille med. Det vil både styrke jeres interne parforhold, men også styrke jeres venneforhold, og lære dem bedre at kende, eller lære nogle nye sider af dem.

Det lyder måske lidt tamt, at arranger en spilleaften med sin elskede, men det behøver ikke at være så kedeligt som det egentlig lyder. Find et spil som du ved at i begge vil synes godt om. Få ungerne passet ude, hvis i har nogen. Tænd en masse stearinlys rundt omkring i rummet, og sørg for at der er hyggebelysning og romantisk steming, men ikke så mørkt, at i ikke kan se brætspillet. Sidst men ikke mindst, så sørg for at der er lidt lækkert til ganen. Det kan både være en lille skål med din partners ynglingsslik, og prikken over iét: Så har du naturligvis husket vinen og vinglasset. For hvad er et godt brætspil uden lidt vin. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Leave A Comment