Bedre selvværd
En blog om selvtillid

Dårligt selvværd og dårlig økonomi

Mange mennesker oplever i større eller mindre grad at have dårligt selvværd. Dårligt selvværd kan være forsaget af mange forskellige faktorer og have alvorlige følger såsom depressioner, angst og spiseforstyrrelser.

Lider man af dårligt selvværd kan man opleve, at man ikke er tilfreds med sig selv. I en sådan situation er det nemt at give op på sin tilværelse. Dårligt selvværd fungerer lidt som en snebold – jo længere den får lov at rulle, des mere omfattende bliver den.

Rodet økonomi – resultat af og roden til dårligt selvværd

Når man finder sig selv i en situation, hvor ens dårlige selvværd har fået lov til at udfolde sig i en sådan grad, at man har givet op på tilværelsen, går det gerne ud over de ting, der får os til at fungere i hverdagen. Ægteskabet, vores sociale netværk og i nogle tilfælde også vores karriere og økonomi.

En rodet økonomi kan både være et resultat af og roden til dårligt selvværd. I mange tilfælde hænger de to faktisk sammen. Mister man grebet om sin økonomi i en sådan grad, at det bliver svært at betale sine regninger, kan man ende som dårlig betaler. En sådan situation kan gøre det rigtig svært at rette op på sit selvværd og sin tilværelse.

Økonomisk oprydning kan være et godt udgangspunkt for et bedre selvværd

En god måde at hæve sit selvværd på er at rydde op i sit liv. Hvor stammer det dårlige selvværd fra? Hvilke faktorer kan der arbejdes med for at hæve sit selvværd? Hvilke redskaber kan man bruge som hjælp hertil?

En rodet økonomi kan komme på tværs i jagten på et bedre selvværd. Selvom velvære ikke udelukkende kan vejes i materielle goder, er der en stor sammenhæng mellem økonomi og velvære – og dermed selvværd.

Bliver man for eksempel debitorregistreret bliver man konstant mindet om sin ærgerlige situation. Det bliver svært at bearbejde sit dårlige selvværd og genopbygge en normal tilværelse. Økonomisk oprydning kan således være et rigtig godt udgangspunkt for at forebygge dårligt selvværd.

En god idé er at få betalt sin gæld af inden det er for sent. Bliver man debitorregistreret kan det være rigtig svært at få betalt sin gæld tilbage og man finder sig selv fanget i en rigtig dårlig økonomisk situation, hvor man endnu engang bliver mindet om et nederlag, og hvor der ikke er plads til at arbejde med sit selvværd.

Selvom det kan virke umuligt, er der steder hvor du kan finde hjælp og rådgivning til at finde et lån selvom du er debitorregistreret. Dette kan være et rigtig godt skridt på vejen til at komme ud af din uholdbare økonomiske situation, finde tilbage til hverdagen og bedre dit selvværd.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Leave A Comment