Aromaterapien kan måske hjælpe dit selvværd

Hvis du lider af lavt selvværd, er det vigtigt for dig at vide, at der er nogle ting, der kan hjælpe! Dette blogindlæg vil dække det grundlæggende om, hvad lavt selvværd er, og hvorfor folk kan have det. Der er også et par tips til, hvordan du kan øge din selvtillid og få det bedre med dig selv.

Hvad er dårlig selvværd?

Lavt selvværd er et begreb, der beskriver den manglende selvtillid og den lave mening, som folk har om sig selv. Det kan skyldes mange forskellige faktorer, herunder afvisning fra andre eller at blive mobbet som barn – hvilket fører til, at man føler sig latterliggjort for ting, man ikke kan ændre, eller at man kontrollerer sit kropsbillede på en usund måde. Nogle gange kan det også komme af traumatiske oplevelser, som f.eks. misbrug eller vanrøgt.

Lavt selvværd kan komme til udtryk på forskellige måder:

-Du kan føle, at du ikke er god nok, og at andre mennesker er bedre end dig.

-Du kan have en masse negative tanker om dig selv, hvilket kan være meget skadeligt med tiden.

-Du undgår måske sociale situationer eller aktiviteter, fordi du føler dig flov eller bekymret for, hvordan du vil blive opfattet af andre.

-Du har måske et dårligt kropsbillede og synes, at du er utiltrækkende.

-Du tager måske for meget ansvar og sætter andres behov før dine egne og føler, at du ikke er god nok, medmindre du hjælper andre.

Hvad kan man gøre, hvis man har dårlig selvværd?

Først og fremmest, så er der ikke noget i vejen med dig. Det, du ser og tænker om dig selv, er ikke det som andre tænker om dig. Det er synd og destruerende for dig selv, og din livsstil, fordi du er bekymret og ængstelig unødvendigt. Derfor er det nødvendigt, at du starte i en form for behandling for at ændre dit syn på dig selv.

Prøv med aromaterapi i kombination med sten og krystaller

Til at begynde med kan du prøve aromaterapi. Det er en god måde at få lidt ro og omsorg ind i dit liv – om det så er i 30 minutter om morgenen eller aftenen, hvor du ikke behøver at bekymre dig om andet end dig selv, sæt evt. en meditation på og tag evt en sten eller en krystal i hånden, f.eks en Sodalit) imens du sidder der, samtidig kan du prøve at kigge ind i et stearinlys´s flamme. Du kan starte med at vælge blot én duftolie, der hjælper med at øge selvværdet. Det er vigtigt, at du finder en, der er beroligende og som kan få dig til at slappe af for bestemte dufte kan påvirke dit selvværd.

Gå til en psykolog

Hvis aromaterapi ikke virker for dig, eller hvis du har nogle andre problemer oven i lavt selvværd, så anbefaler vi, at du går til en psykolog, som du kan tale med om problemet og give dig redskaberne til at håndtere det.

Prøv hypnoterapi

En anden måde, du kan prøve det på er gennem hypnose, som også har vist sig at være meget effektiv til behandling af lavt selvværd. Du skal blot se på nogle undersøgelser, der viser, hvordan folk har det, efter at de har været igennem et par hypnose-sessioner, hvor man får kontakt til din underbevidsthed og får din underbevidsthed overbevist om, at du er god nok ligesom alle andre og du bør elske dig selv for den du er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *