Bliv medlem i en a-kasse og sikrer dig retten til dagpenge 

Bliv medlem i en a-kasse og sikrer dig retten til dagpenge 

A-kasser er adgangsbilletten til dagpenge. Men hvad er dagpenge? Dagpenge er en overførsel indkomst man kan få, hvis man står uden arbejde eller generel indtægt. Dagpenge udbetales bagud og man får det udbetalt i slutningen er måneden. Man kan få dagpenge, hvis man er arbejdsløs og hvis man har været medlem i en a-kasse et år op til at man har brug for dagpenge, derfor er det en fremtidsinvestering til hårdere tider. Derfor skal man være opmærksom på, at det kan være nødvendigt at kigge lidt ind i fremtiden og sikrer sig at man har en indtjening, hvis man en dag står uden arbejde.  
 
A-kasser er gratis at være medlem af mens man er studerende og det giver derfor ikke nogen mening ikke at være medlem af en a-kasse, mens man studerer. For på trods af at du studerer det du drømmer om og ikke regner med at gå arbejdsløs. Er der ikke nogen garanti for at der er et job til dig, når du er færdig med din uddannelse. Ved at melde sig ind i en a-kasse mens man er studerende sikrer man sig, at man kan få dagpenge udbetalt, når man har færdiggjort sit studie og derfor ikke står foruden nogen form for indtægt. 

Når du har endt uddannelse og hvis du er så uheldig, at der ikke står et job parat til dig når du er færdig. Skal du blot melde dig ledig ved din a-kasse og så klarer de resten. Herfra vil man blive kaldt ind til en samtale ved ens a-kasse, hvor de vil give de grundlæggende informationer. Det eneste du reelt set skal gøre er at søge 2 jobs ugentligt for at bibeholde din dagpenge ret. Her gøres der opmærksom på, at hvis du har et deltidsjob eller et frivilligt arbejde, skal dette også logges i a-kassens selvbetjening. Her skal man være opmærksom på at der er et loft for hvor meget du må arbejde frivilligt om måneden og ligeledes hvor meget du må arbejde om ugen. Det er vigtigt at man er opmærksom på denne grænse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *