Dans dig til bedre selvværd

Dans er en fantastisk måde at have det sjovt og komme i form på. Hvis du ikke synes, at løb eller andre former for motion er noget for dig, så prøv at danse! Det er ligegyldigt, om du er god til det eller ej – alle har det sjovt, når de danser. Dans dig til et bedre selvværd!

Dans hjælper dig med at få det godt med dig selv. Det kan sænke eller øge din selvtillid, afhængigt af hvilken slags dans det er, men det gør dig også bare glad. Du kan danse alene, du kan danse med en veninde eller måske din partner? At danse sammen med sin partner skaber ny energi i parforholdet. Det er også en oplagt mulighed for at få øvet på brudevalset, så man kan øve sig i en brudevals uden slinger.

Det at have en hobby, er både sundt hver for sig, men også som par, da det giver en fælles interesse, hvor man også kan opleve nye sider af sig selv og hinanden. 

Dans skaber glæde

Dans øger selvtilliden og glæden og sænker samtidig stressniveauet! Dans med en veninde, hvis det er muligt, for det vil øge den sjove faktor endnu mere. Dans er måske ikke så intens som at løbe, men det er i hvert fald sjovere. Og det er det, motion bør handle om – at have det sjovt! Så hvis du kan have det sjovt, tabe dig og komme i form, hvorfor så ikke gøre det?

Hvis du ikke har tillid til dig selv eller føler dig nedtrykt til tider, kan dans være med til at styrke dit selvværd, fordi bevægelserne får blodet til at flyde og styrker musklerne, mens du forbrænder kalorier undervejs. Dans frigør også endorfiner, der løfter dit humør og giver dig en følelse af velvære.

Dans giver selvtillid

Dans giver folk mulighed for at bevæge sig på måder, de aldrig har gjort det før, hvilket kan være gavnligt for nogen, der ønsker at få selvtillid eller bare opleve noget nyt. Det er også fantastisk, fordi det ikke lægger så meget pres på dine led, som andre former for motion gør.

Du har helt sikkert fuldt med forskellige danske programmer i fjernsynet, se hvordan de bevæger deres kroppe, hvordan de har en kontrol over deres kroppe, og hvor brede deres smil er. De hygge sig, bevæger sig, kommer i form, og ikke mindst, taber de sig også.

Gør dig selv den tjeneste

Så hvis du sidder med følelsen af, at du også gerne vil starte til dans, alene eller sammen med en veninde eller partner, så er det bare om at komme igang. Der er dansestudier flere steder i landet, og der er helt sikkert et nær dig. Det er en god tjeneste, du gør for dig selv, og så skal man huske at nyde det.

Hvis du ikke er til specifikke danse, såsom latin, jive, eller eventuel standard dans, så kan du også overveje Zumba. Zumba er dans og motion, koblet sammen. Her vil du lære forskellige dansetrin, på en sjov og anderledes måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *