Er dit alkoholforbrug ved at tage overhånd?

Alkoholafhængighed er et voksende problem i vores samfund. Alkoholafhængighed er blevet kædet sammen med mange andre problemer, såsom depression og selvmord. Der er mange forskellige grunde til, at folk bliver alkoholmisbrugere, men de mest almindelige er stress, angst eller andre psykiske problemer. Det er ikke nemt at komme ud af sine dårlige vaner, og her er det, at man bør søge hjælp, for der er mange, der har stået i samme situation, som ved, hvordan det føles, og hvad man kan komme ud af sit alkoholmisbrug.

Hvornår har man et misbrug?

De almindelige symptomer på alkoholafhængighed omfatter, at man ikke kan holde op med at drikke, når man først er begyndt. Man føler et overvældende behov for alkohol, som kun kan tilfredsstilles ved at indtage mere alkohol. Alkoholisme er en sygdom, hvilket betyder, at den ikke skelner mellem køn, race eller socioøkonomisk status; alle kan blive afhængige af alkohol.

Alkoholafhængighed er noget, der kan ske for alle. Alkoholafhængighed har mange negative konsekvenser for den person, der misbruger alkohol eller bliver alkoholafhængig, såvel som for deres familiemedlemmer og venner. Der er mere end 200 kendte årsager til, at en person kan blive alkoholmisbruger; med stress øverst på listen. Udover stress, så er familieforhold, tidligere misbrug i familien, vold, og mistrivsel også store årsager til, at man kan udvikle en eller anden form for misbrug. Et misbrug kan også være af stoffer. – Når man har haft grimme oplevelser i sit liv, så er alkohol og stoffer mirakelmidler, da de kan få én til at glemme alt det dårlige. Det giver en beroligende virkning, så man kan holde ud at være i live.

Hvad kan man gøre, hvis man har et alkoholmisbrug?

Først og fremmest, så er det en sejre i sig selv, at man kan erkende, at man har et problem. Hvis ikke man selv kan se det, og ikke ønsker hjælp, så er det helt umuligt at ændre vedkommendes livsstil. Der skal være en vilje for misbrugerens side, før at der overhovedet kan se en forandring.

Kontakt et misbrugscenter

Der er mange behandlingscentre for alkoholafhængighed flere steder i landet, som kan hjælpe dem, der har brug for det. Alkoholisme er et meget alvorligt problem, og folk bør få hjælp, før alkoholafhængighed bliver til alkoholmisbrug.

Hvis du, eller en, du kender, har et alkoholforbrug, kan du Få hjælp med ambulant og anonym misbrugsbehandling hos JWP Consult. Her vil du få et skræddersyet behandlingsprogram præsenteret for dig, som opfylder dine behov, uden at du skal lave helt om i dit liv. I et samarbejde med misbrugskonsulenten vil du få råd til hvordan du du modstå den fristelse, du får i nogle specifikke situationer, hvor du føler, at du skal have noget at drikke. Nogle situationer tricker ens lyst til at gå til flaskerne, og det er hér, at man skal have redskaber til at modstå.

Der er ingen mirakelkur eller noget facit til, hvordan man ikke er misbruger mere. Når først man har været i et misbrug, så vil det være en evig kamp. Derfor handler det om, at yde en indsats og kæmpe for et bedre og sundere liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *