Er du tit søvnig eller føler du der mangler noget? Læs med her!

Mange kan føle sig trætte eller føle, at de ikke har specielt meget overskud grundet det ene eller det andet. Det kan blandt andre grunde være på grund af mangel på D-vitamin. Dvitamin skal som regel optages gennem kosten eller via solbestråling. Dog er det ikke altid, man får nok via kun disse to.  

Specielt ikke om vinteren. Derfor kan det være en god ide at tænke over sit indtag af D-vitamin, så man ikke skal opleve denne træthed. Dog kan man i stedet for, føle sig sund, frisk og klar – selv om vinteren. Det er særligt, om vinteren at man skal være opmærksom på D-vitamin. Det er det, fordi solen ikke rigtig er fremme om vinteren, og man dermed ikke kan optage D-vitamin derfra.  

Hvorfor D-vitamin? 

Hvorfor det lige præcis er D-vitamin, man bør tage, er fordi, der er mange, der er i underskud af D-vitamin. Af den grund er man træt, men ved ikke nødvendigvis, hvorfor man er det. Man kan sove og sove, men stadigvæk føle sig træt. Dette er et af de første tegn på, at man er i D-vitamin underskud.  

Men hvorfor D-vitamin? D-vitamin giver som sagt overskud, frisked og sundhed. På grund af dette, vil du efter noget tid, hvor du har taget D-vitamin, have mere overskud til de ting, du ellers gerne ville, men ikke kunne. Du kan finde ideer til, hvad du kan lave på www.noerderi.dk. Der kan du få inspiration til, hvad du kan lave, når du har fået energien og overskuddet tilbage. 

Anbefalinger om D-vitamin 

Sundhedsstyrelsen anbefaler faktisk, at børn og voksne over 4 år, bør tage et dagligt D-vitamintilskud. Derunder er det for andre grupper af mennesker mere detaljeret. For eksempel gravide. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide, børn 0-4 år, børn og voksne, der klæder sig tildækket om sommeren, børn og voksne med mørk hud og nogle andre grupper også at tage et dagligt tilskud af D-vitamin. 

Personer over 70, plejehjemsbeboer og personer, der står i skudzonen for potentiel knogleskørhed anbefales også at tage et dagligt tilskud af D-vitamin. Derudover også calciumtilskud sammen med D-vitamin. Dette vil gøre at de nævnte grupper, får sundere knogler og bedre helbred i det hele taget.  

Viden om D-vitamin 

D-vitamin optages via sol og via kosten. Hvis man har mørkere hud, har man sværere ved at optage D-vitaminen fra solen. Af den grund anbefales det her at tage et tilskud af D-vitamin. Hvis man går tildækket om sommeren – for eksempel med hijab – anbefales et D-vitamin tilskud også.  

Hvorfor det er D-vitamin, man hører meget om, er, fordi mange er i D-vitamin underskud. Der er intet farligt ved det som sådan. Dog vil ens liv være meget nemmere og sundere, hvis man ikke er i D-vitamin underskud. Det vil det, fordi du undgår trætheden, som du ellers ville have og dermed har energi til at leve et sundt og dejligt liv.  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *