Få det godt i naturen og prøv ravjagt

Jeg er ny ravjæger og min åbenlyse begejstring er smittet af på min omgangskreds. Vi var derfor et par friske gutter, der besluttede, at vi ville tilbringe lørdag nat på stranden langs Korsørs kyst og kigge efter rav. Faktisk tror mange, at man kun kan finde rav ved Vesterhavet, men det er muligt at finde rav ved andre danske kyster f. eks på Sjælland og Fyn.

Vi var som begyndere lidt i tvivl om hvordan rav ville se ud om natten og der var ikke megen hjælp at hente i Biltema hvor vi havde købt vores billige lygter men efter lidt søgning på Google kom jeg frem til en webshop i Danmark som virkede meget interessant da de selv lavede lygter (troede kun det skete i Kina) og de havde rigtig megen information på deres shop og jeg fandt et stort afsnit om hvordan rav ser ud i mørket

Nå, men vi besluttede os altså for at drage afsted sidste lørdag og årsagen til, at vi ville afsted om natten var, at vi havde anskaffet os et par ravlygter med et helt specielt UV-lys, der får de biologiske mikroorganismer i ravet til at fluorescere og lyse op. Det er super smart og mægtig sjovt, at gå der i nattens mørke og kigge efter objekter, der lyser. Vi fandt efterfølgende nye ravlygter inde på hjemmesiden ravfund.dk og de har mange at vælge imellem. Faktisk er siden også fuld af gode råd, som du kan drage nytte af, uanset om du er nybegynder eller en erfaren ravjæger.

Det lyder måske lidt sært, at vi gik rundt der med vores lygter og beskyttelsesbriller (lyset fra lygterne er skarpt, så det er bedst at beskytte øjnene med beskyttelsesbriller), men i disse Corona tider kan vi jo ikke hænge ud på diverse klubber og nyde nattelivet. Så vi valgte at tilbringe natten i det fri, med god afstand og alligevel være en del af fællesskabet. Jeppe – min gode ven – fandt en fin lille klump, som han tog med hjem til sin kæreste og hvem ved, måske finder han flere næste gang vi skal på ravjagt. Ja, du læste rigtigt – vi skal afsted igen og næste gang bliver det en dykkertur. Vores ravlygter er nemlig vandtætte, så det bliver en ravjagt i det kolde vand. Hurra for våddragter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *