Få nemt et bedre selvværd i hverdagen

Synes du også, det kan være svært at leve i en verden, som er fyldt med perfekte billeder af mænd og kvinder på internettet, som viser, hvor perfekte deres liv er? Måske er din veninde lige blevet gravid, mens du stadig kæmper med fertilitetsbehandlinger, eller måske er din bedste ven lige blevet kandidat på sin drømmeuddannelse, mens du stadig er ved at læse til din bachelor. Uanset hvad er der mange ting i hverdagen, som kan give os mindre selvtillid. Læs med her og på digitalnews.dk, så du kan få et bedre selvværd i hverdagen. Det er slet ikke så svært, som du tror.  

Sig fem gode ting om dig selv – hver morgen 

Positivitet skaber mere positivitet, og når du fra morgenstunden af allerede har fortalt dig selv fem gode ting, du kan lide ved dig selv, er du med til at give dig et kæmpe selvtillidsboost, som kan hjælpe dig i dine gøremål igennem hele den kommende dag. Når du hver morgen fortæller dig selv fem gode ting, vænner du din hjerne til at fokusere på de positive ting i hverdagen, og du vil pludselig se alt som værende en lille smule bedre, end de var dagen før. Når man fokuserer på noget, kommer der automatisk mere af det. For at din hjerne skal blive påvirket nok af denne øvelse, skal du lave den i mindst 14 dage for at den virker optimalt. Hvis du har lyst, kan du også nemt udføre den resten af dit liv, så du altid starter dagen med et skud bedre selvværd. 

Undgå sammenligninger og bliv gladere 

Ja, det er utrolig svært at lade være med at sammenligne sig selv med alle mulige – både på nettet og i den virkelige verden. Her skal du bare huske på, at du kun oplever en brøkdel af den person, du sammenligner dig meds liv, og derfor er det helt umuligt for dig at lave en fornuftig sammenligning. Derfor skal du lade være. Glansbillederne, du har af en anden person, er utrolig svære at leve op til, og du ser heller ikke alle de gange, personen, du gerne vil være, græder. Der er helt sikkert noget i deres liv, de ikke kan lide, og derfor er det så urealistisk at sammenligne dig med dem. Du er ikke dem, og de er ikke dig. Vær glad for din unikke personlighed, og lad det give dig bedre selvværd. 

Accepter dine fejl og gør noget ved dem 

Alle mennesker laver fejl. Det er en helt naturlig og menneskelig ting. Derfor er det også helt okay at lave fejl. Vi lærer faktisk utrolig meget af dem. Ofte kan vi have en tendens til at slå sig selv i hovedet og blive sure og kede af det, når vi laver fejl, eller når livet ikke går, som vi gerne vil have det til. Men hvis du gerne vil have selvtillid, skal du simpelthen være god til at acceptere, når du laver en fejl, og i stedet for at blive sur og ked af det, gøre noget ved fejlen, så den kan blive rettet op på, så du nemt får bedre selvværd. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *