Har du brug for hjælp til at håndtere stress?

Vi har alle været der. Følelsen af at være overvældet, og som om man er ved at knække sammen. Uanset om det skyldes arbejde, familie eller personlige problemer, kan stress være en stor hindring for vores dagligdag. I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvad stress er, hvilke tegn du har på, at du er stresset, og hvad du kan gøre ved det. Vi vil også tale om, hvordan du kan undgå stress i fremtiden, så du kan forblive sund og glad!

Hvad er stress?

Stress er kroppens reaktion på alt, der kræver ekstra energi eller anstrengelse. Altså, hvor kroppens hjerne er på overarbejde, end hvad den kan tåle. Når du er stresset, frigiver din krop hormoner som kortisol og adrenalin. Disse hormoner forbereder din krop på det, der er kendt som “kamp- eller flugt”-reaktionen. Dette er, når din puls og dit blodtryk stiger, du trækker vejret hurtigere, og dine muskler spænder op. Alle disse ting sker, så du enten kan kæmpe eller løbe væk fra det, der forårsager dig stress. Med andre ord er det din krops måde at forberede dig på at håndtere en vanskelig situation.

Tegn, på at du er stresset

Der er en række forskellige tegn på, at du kan være stresset. Disse omfatter bl.a: :

  • Følelse af angst, irritabel eller humørsvingende
  • Følelse af at være overvældet
  • Har svært ved at koncentrere sig eller træffe beslutninger
  • Føler, at du ikke kan overskue noget
  • Sover dårligt
  • Du har lettere ved at miste besindelsen
  • Har svært ved at huske

Hvad kan du gøre ved stress?

Der er flere ting, du kan gøre, for at det hele bliver bedre. Blandt andet:

Erkend, at du er stresset

Den gode nyhed er, at der er en række ting, du kan gøre for at håndtere din stress. Først og fremmest, så kræver det, at du lytter til din krops signaler og tager dem alvorligt. Dér, hvor mange ender alt for langt ude, er fordi at de ikke lægger mærke til de tegn kroppens giver, som netop er nogle af de ovenstående punkter. Jo hurtigere du bemærker dem, jo bedre. Men de fleste ignorerer dem netop, fordi de har en deadline eller ikke vil erkende, at de er stresset, måske fordi det kan anses som at være svag. Men ak nej! Man er ikke svag, når man netop lytter til sin krop og erkender det, og trækker sig.

Find ud af, hvad der gør dig stresset

Du er nok helt sikker på, hvad det er der presser sig. Få hjælp med stressbehandling hos Autoriseret Psykolog Solveig Møller Finlay og fortæl, hvad du føler og hvad der sker i dit liv. Det er nemmere at se udefra, hvad der kan stresse sig, fremfor personen selv, som står i situationen. Når du har fundet ind til kernen, så læg dit liv om og fjern dig fra det.

Husk at give dig selv tid til at gøre ting, du nyder. Motionere regelmæssigt, spis en sundt og varierende, få nok søvn. Dertil kan det være en god ide at lære at meditere. Dette er nemlig terapi for din hjerne og din krop, at komme helt ned i gear og netop trække din hjerne væk fra al og alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *