Hvordan foregår misbrugsbehandling?

Behandling af misbrug tager udgangspunkt i den enkeltes problemstillinger og livssituation. Det er derfor muligt at få misbrugsbehandling som ambulant, dag eller døgnbehandling. Inden du tilbydes behandling vil du via samtaler med fagligt uddannet personale, få afdækket hvilket tilbud der passer dig bedst. Læs mere her.

Forandringscirklen – vejen ud af misbrug

Forandringscirklen er et værktøj som afgøre hvor en misbruger befinder sig i sit misbrug. Er misbruget eksempelvist erkendt, er du helt klar til at træffe en beslutning om at stoppe, eller forsøger du allerede nu at stoppe og oplever tilbagefald? Hvor du er i beslutningsprocessen giver et fingerpeg om hvilken form for behandling du vil opnå støtte af.

Sådan foregår ambulant misbrugsbehandling 

Den ambulante misbrugsbehandling er den mest benyttede behandlingsform og meget ofte helt tilstrækkelig. Den ambulante behandling foregår udenfor arbejdstiden og kan tilpasses også til fritiden. Når man går i ambulant behandling mod misbrug er den ofte gratis og består af et gruppeforløb der støttes af nogle dygtige professionelle misbrugsbehandlere. 

Sådan foregår dagbehandling mod misbrug

Når man følger et dagbehandlingsforløb mod misbrug er man væk hjemmefra i dagtimerne, mens andre går på arbejdet. Dagbehandlingstilbuddet er mere omfattende end det ambulante misbrugsforløb. I løbet af dagen vil man blive præsenteret for mange forskellige behandlingstilbud som blandt andet inkludere terapi i gruppeforløb, workshops, undervisning og mulighed for at tilkøbe yderligere ydelser efter personligt ønske.

Sådan foregår døgnbehandling af misbrug

Døgnbehandling er det mest omfattende tilbud til afhængige misbrugere, som har brug for at komme helt ud af deres daglige liv og væk fra fristelser. Når man er i døgnbehandling bor og lever man på behandlingsstedet og modtager terapi, gruppeforløb, undervisning og meget mere. Man er typisk i døgnbehandling i en måned, og følges herefter med dagbehandling eller ambulant behandling. 

Misbrugsbehandling på alle livets områder

Fælles for alle metoder til at blive fri for misbrug er, at man lige fra den første dag arbejder sammen imod frihed fra misbruget. At blive fri for misbrug er dog en proces som ofte indebærer tilbagefald og kræver en indsats på mange områder af livet. Derfor vil man også undervejs i sit misbrugsbehandlingsforløb blive tilbudt hjælp til at skabe sig et nyt liv på sine egne betingelser. Det indebærer også på det sociale område, hvor fx livsbekræftende og interessante fritidsaktiviteter sættes igang ud fra personlige ønsker og lyst. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *