Hvordan styrker man sit selvværd?

Jeg er ikke god nok. Hvorfor kan jeg ikke bare være som alle andre?

Kender du disse tanker, er du langt fra alene. Desværre er lavt selvværd noget for mange går med. Men du behøver ikke have det sådan hele livet – heldigvis da. Med lidt tålmodighed kan du sagtens styrke dit selvværd med nogle simple øvelser.

Lad være med at sammenligne dig selv med andre

De sociale medier er ofte med til at forvrænge det billede vi har af andre og os selv. Folk udstiller sig som perfekte mennesker med perfekte liv og succesfulde karrierer. Men virkeligheden er mange gange en anden.

Det ændrer dog ikke på, at vi sammenligner os med dem og spørger os selv, hvorfor vores liv er så meget anderledes i forhold til deres. Den tankegang er du nødt til at komme af med, for du er god nok. Du er præcis den, du er og det skal ingen komme og ændre på. Det er det, der gør dig unik, hvilket er, hvad verden har brug for: Individualisme og unikke mennesker der tør gå mod strømmen.

Prøv at hoppe af de sociale medier i bare en uge eller to. Det kan sætte gang i nye tanker og få dig til at indse, at du er et smukt menneske.

Gør noget godt for andre

Når man gør noget godt for andre, bliver man selv glad og det er der ikke noget egoistisk i.

Du kan udføre frivilligt arbejde eller simpelthen give penge til en hjemløs. De er ligeglade med, hvem du er. Deres glæde og taknemmelighed er nok til at lade dig vide, at selvom du bare er dig, så er du ikke for lille til at gøre en kæmpe forskel.

Samtidig vil du hurtigt mærke at glæden fra andre øger dit selvværd betydeligt. Du begynder at tro på dig selv og tro på at du er god nok.

Dyrk fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet i form af sport eller fitnesscenter er også noget, der øger selvværdet.

Selvom det er hårdt og selvom du måske ikke har prøvet det før, så kan man ikke komme udenom, at du dagen efter eller samme dag vil føle dig helt høj. Glæden over at have overskredet nogle grænser, vil vise sig i form af en kæmpe glæde og tilfredshed. Og når du er i gang, kan du snuppe en proteindrik og opbygge muskler samtidig. Alle mennesker er unikke og det bør vi kun hylde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *