Hvordan taler du til dig selv og passer på dig?

Det kan være svært at være ovenpå 24/4. Nogle gange kan livet være en rutsjebane og dit humør kan svinge. Der er dog ingen grund til at modarbejde dig selv og være med til at forøge et negativt billede, som kan føre til et lavere selvværd. Lavt selvværd kan nemlig ikke bare give dig selv en dårlig opfattelse af, hvem du er. Det kan faktisk også give andre en dårligere opfattelse af dig. Derfor er det på tide, at vi skubber janteloven ud til siden og roser os selv – om ikke andet starter med at tale pænt til os selv og passe godt på krop og sind.

Her kommer et par gode råd, til dig som gerne vil lære at være en bedre ven overfor dig selv.

Tal pænt

Det er let at komme ind i en spiral, hvor man taler dårligt til sig selv, hvis man er i en svær periode. Men hvis du fanger dig selv i at tænke negativt om dig selv, så stop det og start en indre dialog, som er bekræftende. Fortæl aldrig dig selv, at ”det kan jeg ikke finde ud af”, ”det er ikke noget for sådan en som mig” og lignende. Fortæl i stedet dig selv, at du er smuk, klog, modig eller andet, som er positivt ladet og godt for din selvtillid. Øv dig i at stoppe alle negative tanker og tankespor, inden de får lov at sætte sig. Sig til dig selv, at det jo ikke passer, når du fortæller dig selv, du ikke kan noget. Fortæl dig selv, at du kan lige hvad du vil!

Vær god ved dig selv

Ud over at fortælle dig selv, at du er god nok, som du er, skal du passe på din krop og dit sind. Spis gerne sundt, så du får energi og kan holde humøret oppe. Det er alt andet lige sværere at få selvtilliden tilbage, hvis man lever usundt og mangler energi til dagene.

Ligeledes kan motion hjælpe på dette. Og så frigiver det en masse glade hormoner, som er med til at gøre dig mere positiv stemt.

Hvad nu hvis du slet ikke kan vende den negative spiral selv?

Er det ikke nok at søge gode råd i bøger eller podcast m.m., kan du søge hjælp hos en coach eller psykolog. En sådan fagperson har værktøjer, som kan hjælpe dig med at se positivt på dig selv og dit liv. Måske ikke lige med et magisk fingerknebs, men på sigt kan du lære at elske dig selv igen. Hos Lifeworks psykolog kan du blandt andet både få hjælp og konkrete værktøjer, så du altid kan hanke op i dig selv, når det hele synes for meget. Besøg Lifework her – og tag kontrollen tilbage over dit eget liv. Et liv, som fortjener at være fuld af glæde og smil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *