Lider du af angst, depression eller en anden psykisk lidelse?

Vi kan alle have svære perioder i vores liv, hvor ting ikke går lige efter planen, eller at det ikke var, som vi have tænkt os, at det ville være. Disse perioder er som regel noget, vi kommer over og kan arbejde os selv ud af.

Dog er det ikke alle, der er i stand til det, og nogle gange er det ikke altid, vi selv kan få os selv op at stå igen, også selvom det er noget, vi har gjort før. Det er den individuelle og den specifikke situation, der afgør, om vi kan det. 

Hvis du lider af depression, angst eller en anden form for psykisk lidelse, der gør, at du ikke er glad og ikke kan komme af med dine negative tanker, så er der hjælp at hente som fx psykologer.

Hvad er årsagen til depression eller angst?

Når vi lider af angst eller depression, så kan årsagerne være mange, men det kan sagtens forekomme af længerevarende stress, dårlige og negative tanker om ens omgivelser eller en selv eller et traume. 

Det er derfor ikke en skamfuld ting at føle sig trist eller nede, da det er noget, der kan ramme os alle. 

Psykiske lidelser er derfor noget, som der skal tales om, og det er noget som psykologer og især metakognitive psykologer kan hjælpe dig med i forhold til at få nogle redskaber til. 

Hvordan behandles psykiske lidelser?

Hvis du lider af en psykisk lidelse, er det noget, som kan behandles af psykologer. De er uddannet til terapeutisk at kunne behandle lige netop, det du har problemer med selv at løse. 

Metakognitive psykologer er et rigtig godt bud på kompetente psykologer, som kan hjælpe dig med det, som du har svært ved. Det, som metakognitive psykologer mener er årsagen til den psykiske lidelse, er, at det er de negative tanker, som personen ikke kan lade være med at dvæle ved. 

I behandlingen af den psykiske lidelse går de metakognitive psykologer derfor ind og stiller spørgsmål til, hvor vigtigt det egentlig er at dvæle ved disse negative tanker. Er der noget behov for, at disse tanker har lov til at fylde så meget i din tankevirksomhed? 

Det er en forholdsvis ny måde at behandle på, men den har allerede stor succes i både England og Norge, og der begynder allerede at ses gode resultater i Danmark.

De metakognitive psykologer er universitetsuddannet, og de er utrolig kompetente og kommer med den nyeste viden indenfor feltet. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *