Lider du af selvværdsproblemer?

Problemer med selvværd er mere almindelige end du måske tror. Faktisk lider omkring 1 ud af 5 personer i USA ifølge National Institute of Mental Health af en eller anden form for selvværdsproblem. Hvis du er en af disse mennesker, skal du ikke bekymre dig – du er ikke alene. Og der er hjælp at hente. I denne artikel vil vi fortælle, hvad der forårsager lavt selvværd, og give nogle tips til, hvordan du kan forbedre det.

Årsag til dårlig selvværd

Der er mange forskellige årsager til lavt selvværd. Det kan være noget, der altid har været et problem for dig, eller det kan være resultatet af en nyere begivenhed eller en situation, du har været udsat for. Nogle almindelige årsager er bl.a:

  • At blive mobbet eller drillet
  • At fejle i noget
  • At have en forælder, der er kritisk eller ikke viser kærlighed
  • At blive udsat for vold
  • At opleve racisme eller sexisme
  • At man ingen venner har

Dette er blot nogle af de ting, der kan forårsage lavt selvværd. Hvis du ikke er sikker på, hvad der forårsager dine selvværdsproblemer, kan det være en god idé at tale med en terapeut eller rådgiver, som kan hjælpe dig med at finde ud af det.

Det kan du gøre for at styrke dit selvværd

Hvis du kæmper med dit selvværd, er der mange ting, du kan gøre for at forbedre dit selvværd. Nogle af disse omfatter:

At slippe af med negativ selvtale – start med at identificere de tanker og overbevisninger, der får dig til at føle dig dårligt tilpas med dig selv. Når du har identificeret dem, skal du udfordre dem. Er de virkelig sande?

Brug tid sammen med positive mennesker – at omgive dig med positive mennesker vil hjælpe dig med at se det gode i dig selv

Gør ting, der får dig til at føle dig godt tilpas – tag dig tid til hver dag at gøre ting, der gør dig glad, f.eks. læse, lytte til musik eller gå en tur i naturen

Frivilligt arbejde – at hjælpe andre kan få dig til at føle dig godt tilpas om dig selv og øge dit selvværd

Dette er blot nogle af de ting, du kan gøre for at forbedre dit selvværd. Hvis du kæmper med lavt selvværd, er det vigtigt at søge hjælp. Tal med din læge eller en psykolog, som kan hjælpe dig med at udarbejde en plan for at forbedre dit selvværd. Med tid og indsats kan du overvinde lavt selvværd og begynde at få det godt med dig selv.

Tal med en psykolog

Hvis du kæmper med lavt selvværd, er det vigtigt at søge hjælp. Tal med din læge eller en psykolog, som kan hjælpe dig med at udarbejde en plan for at forbedre dit selvværd. Med tid og kræfter kan du overvinde lavt selvværd og begynde at føle dig godt tilpas med dig selv.

Psykologen kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad årsagen er til at du føler dårlig selvværd, og hvordan du kan ændre dine tanker til det bedre. Få hjœlp af Psykolog Dorthe Kelstrup med speciale i selvvœrd, så du igen kan få det godt med dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *