Metakognitiv terapi i Hillerød og nordsjælland

Metakognitiv terapi kan være et effektivt hjælpemiddel mod et bedre liv. Det kan være den helt rette tilgang i forhold til flere forskellige psykiske lidelser. Med metakognitiv terapi i Hillerød og nordsjælland kan du få hjælp til at overkomme dine forhindringer i hverdagen. De kan være mange og meget forskellige, men det er bestemt værd at afprøve metakognitiv terapi.

En ekspert i Metakognitiv terapi er uddannet i at gribe mange forskellige situationer an, så uanset hvad du måtte have af problemer, har de med garanti set det før. Du skal derfor ikke være flov over at møde op og krænge dit hjerte ud. Kun ved at give mest muligt af dig selv, har du mulighed for at få den nødvendige hjælp til netop dine problemer.

Sådan kan metakognitiv terapi hjælpe dig

Hvis du fx har stress, angst, OCD eller andre sindslidelser, kan du med fordel prøve, om metakognitiv terapi er noget for dig. Her vil du enten have møder alene med en terapeut, eller sidde i en gruppe, hvor du er fælles om at have problemer, der nedsætter din livskvalitet, som alle andre.

Herefter starter du et forløb, der har til hensigt at hjælpe dig med at øge din livskvalitet igen. Dette kan ske på mange forskellige måder, og ikke to mennesker er ens. Derfor er redskaberne også mange og forskellige.

Få nyttige redskaber

Det kan være, at det tager noget tid, før I sammen finder frem til de helt rette redskaber til netop dig. Det skal du ikke blive frustreret over, og det er ganske normalt. Derfor kan man ikke nøjes med en enkelt session.

Du skal også huske, at jo mere, du giver af dig selv, jo bedre og hurtigere hjælp har du mulighed for at få. Du skal desuden indstille dig på at være åben, men du må gerne have forbehold. Terapeuten er nemlig uddannet i at gribe forskellige personer an, og derfor kan de langsomt komme ind på dig som person, med det formål at finde frem til de helt rette redskaber.

Det kan være, at du bliver bedt om at forsøge at anvende redskaberne og øvelserne i din dagligdag. Ikke før kan du være sikker på, om de er til hjælp for dig. Derfor kræver det en indsats fra din side. Heldigvis kommer de fleste til en terapeut for at få hjælp, og er derfor åbner over for at prøve forskellige ting.

Se det som en hjælp på vejen og ikke en komplet løsning

Det er desuden vigtigt, at du ser metakognitiv terapi som en hjælp på vejen mod et bedre liv, men ikke nødvendigvis en redning og komplet løsning. Hensigten er nemlig, at du får givet nogle redskaber, du skal fortsætte med at anvende i din dagligdag – også efter forløbet med terapeuten er afsluttet.

Du skal så at sige ud og stå på egne ben, og det kan være angstprovokerende for nogle. Men så længe, du forsøger at anvende redskaberne, har du alle forudsætninger for at skabe langt bedre rammer, og derved øge livskvaliteten markant. Du skal være optimistisk og tro på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *