Mindfulness øvelser er sundt for alle

Du har sikkert hørt meget om mindfulness på det seneste. Eftersom mange kan have svære tide og være stresset, kan lidt ro og hjælp på at få det bedre, klart være en god ide. Netop derfor er mindfulness øvelser blevet et populært samtale emne. Læs mere om forskellige mindfulness øvelser her.

Ro på hverdagen

Mindfulness kan hjælp med at give lidt ro i kroppen og ro i hverdagen. Hverdagen kan for de flest blive en stressende tid, hvor man hele tiden tænker på det næste, der skal gøres. Mindfulness er stille og rolige øvelser, som kan laves på få minutter. Det kan få dig til at tænke på noget andet, og komme lidt væk fra den travle hverdag.

Mange af os kan godt have brug for de her øvelser, netop fordi det giver ro. Der er mange måder at gøre hverdagen bedre på. Om det er få mere styr på økonomien eller finde en hobby. Dette kan du læse mere om på e-news.dk. Er mindfulness øvelser noget der kunne hjælpe dig, så få inspiration til, hvilke øvelser du kan lave her.

Mindfulness øvelser du nemt kan prøve

Mindfulness øvelser handler ofte om at sidde og lytte til for eksempel en fil, du kan finde på nettet. Der findes flere sider, hvor du gratis kan lytte til en masse file, hvor du bare skal sidde ned imens. Du kan helt sikker også finde flere på YouTube.

Ofte foregår det bare sådan, at du sidder og lytter. Nogle gange skal man måske tænke på noget bestemt, eller undgå at tænke på ting, som hverdagen, problemer og ting der generelt kan gøre dig stresset. I andre øvelser kan det handle om åndedrætsøvelser. Altså at du skal trække vejret på en bestemt måde, for at give dig ro i kroppen. Meditation er klart også en populær øvelser, hvor man styrer sin opmærksomhed.

Yoga er også mindfulness

Yoga er faktisk også en form for mindfulness. Mange siger ofte, at yoga hjælper dem ikke kun fysisk men også mentalt. Yoga kan dog være lidt mere besværligt, rent fysisk. Frem for bare at sidde eller ligge og lytte. Men yoga er ikke dømmende. Alle starter et sted, og det er ikke nødvendigt at kunne alle øvelser første gang du prøver. Det er de færreste der kan dette.

I yoga laver man også mange øvelser, men man fokuserer også på det mentale. Man skal ikke tænke på hverdagen, problemerne derhjemme, rodet i huset eller skænderiet med veninden. I yoga fokuserer man rigtig meget på vejrtrækningen og på at holde fokus på øvelsen. Netop derfor ser man også yoga som en mindfulness øvelse.

Men er yoga lidt for meget til dig, kan du altså også finde masser af øvelser gratis på nettet. Det er bare vigtigt du lytter til de her filer eller lyde, og ikke tænker på andet. For hvis du gør det, virker øvelserne ikke nær så godt. Øvelserne er her jo netop for at få dig lidt væk fra hverdagen og de dårlige tanker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *