Nyt eller brugt: Fordele og ulemper ved nye og brugte ure

Går du med tanker om at købe et fint armbåndsur – måske et lille dyrere ét af slagsen? Der findes mange fine både nye og brugte ure på markedet, som helt sikkert passer godt til dig. Men skal man vælge et nyt eller et brugt ur? Vi har her fundet fordele og ulemper ved begge dele, så du kan tage det bedste valg for dig.

Nye ure

Hvis du køber et nyt ur ved en forhandler, kan du glæde dig over at eje et ur fra begyndelsen. Du slipper for at leve med et ur med eventuelle brugsspor, som typisk følger med et brugt ur. Du kan vide dig sikker på, at uret er i orden, og du har også garantien på din side, hvis der alligevel skulle opstå problemer med dit nye ur. Derudover er der heller ikke den store chance for at du bliver snydt, når du investerer i et nyt ur.

Et nyt ur er dog en del dyrere end et brugt ur – og du skal derfor regne med at komme af med en del flere penge, når du køber et nyt ur. Ligesom en ny bil, så er et nyt ur heller ikke så god til at holde prisen. Det betyder, at du også må regne med et stort tab, hvis du en dag vælger at sælge uret. Det er kun meget få mærker, der kan holde prisen.

Brugte ure

Hvis du i stedet køber et brugt ur, kan du få meget mere for dine penge. Brugte ure handles nemlig til mellem 10-70 % af nyprisen, så der kan være en del penge at spare ved at købe brugt. Derudover er der også flere ure at vælge imellem, når du kigger på brugtmarkedet. Her kan du nemlig finde næsten alle modeller fra alle årgange. I butikkerne finder du som regel kun de nyeste kollektioner. Du kan derfor få større held til at finde lige netop det ur, du godt kunne tænke dig – og i mange tilfælde kan du være heldig, at der stadig er leveringsgaranti på originale reservedele, hvis uret ikke er alt for gammelt.

På brugtmarkedet skal du dog passe rigtig meget på. Især som nybegynder kan det være nærmest umuligt at se forskel på en god kopi og den ægte vare. Det kan også være svært at vurdere standen og dermed finde frem til en rimelig pris. Det er derfor en god idé at kigge på brugte ure hos en velrenommeret forhandler, der er specialiseret i handel med brugte ure. Det er måske lidt dyrere end privathandel, men det giver dig en større sikkerhed. Du får bl.a. to års reklamationsret. Vi anbefaler her denne forhandler i Aarhus: https://timetowatch.dk/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *