Sådan får du det bedre med dig selv

Mange mennesker har dårligt selvværd, og det er ikke unormalt at have. Dårligt selvværd kan komme af mange forskellige ting. Fx hvis du sammenligner sig selv for meget med andre mennesker. Eller hvis du taler dårligt til dig selv. Derfor skal man huske ikke at sammenligne sig selv med andre og tale pænt til sig selv. Her kan du læse om, hvordan du får det bedre med dig selv.

Brug kroppen

Sidder du meget indenfor? Nogle gange er det godt at komme ud og bruge kroppen. Når man sidder meget indenfor, kan man let komme til at tænke mange tanker, og det kan både være sundt og usundt. Derfor kan det være en god idé fx at tage ned i fitness og træne. På denne måde slår man tankerne fra.

Man tænker på det fysiske arbejde man laver, og det kan være meget befriende. Efter en hård træning, vil du have det meget bedre med dig selv. Hvis du har en have, kan du fx også træne i den. Du kan købe en billig træningsbænk og lave et slags udendørs fitness.

Tag ud i naturen

Naturen har en beroligende effekt på mennesket, og derfor er det en god idé at komme ud og nyde den friske luft i dejlige omgivelser. Tag noget musik eller en podcast i ørene og slap helt af. Du kan også tage en kop kaffe i hånden sammen med en ven eller veninde.

Når du tager ud i naturen, vil du føle dig som et nyt menneske, når du kommer hjem. Den friske luft gør gode ting ved dit sind, og du vil automatisk have det bedre med dig selv.

Omgiv dig med gode mennesker

Hvis du har haft en hård dag på fx jobbet, er det en god idé at tale med nogen om det. For at få det bedre med dig selv, skal du omgive dig med gode mennesker, der gider at lytte på dig. Det kan være rigtig hårdt at stå alene med dine problemer, og derfor er det meget vigtigt med gode relationer.

Plej dine venskaber og husk også at spørge ind til deres liv. Et venskab skal være gensidigt, og man skal huske at spørge ind til hinanden.

Lav noget sjovt

Når man laver noget sjovt, glemmer man alt det, der ellers kan være hårdt i ens liv. Derfor er det godt at lave noget sjovt. Det er forskelligt, hvad vi finder sjovt. Du kan fx drikke nogle drinks med dine venner på en hyggelig bar. En aften ude kan gøre at hele ugen bliver bedre. Du kan også tage ud med dine børn fx i Tivoli. Når dine børn har det sjovt, vil det også smitte af på dig. 

Planlæg dine weekender, så du har noget at se frem til. Noget der gør dig glad, og får dig til at glemme dine problemer.

Hvis du i en længere periode har haft dårligt selvværd, bør du tale med en om det. Nogle gange kan det være godt at få hjælp udefra, så man ikke står alene med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *