Sådan rengør du dine vinduer: Tips om vinduespolering og miljøhensyn

Rengøring af dine vinduer er ikke en vanskelig proces, men den kan være tidskrævende. Hvis du ønsker at tage en genvej og bruge kemiske rengøringsmidler, bør du overveje den miljømæssige indvirkning af denne beslutning. Der findes mange naturlige alternativer til konventionelle vinduespudserprodukter, som vil fungere lige så godt til de fleste menneskers behov. Dette blogindlæg vil lære dig, hvordan du kan rengøre dine vinduer naturligt!

Sådan kommer du i gang

Først og fremmest, kræver det det rette værktøj. Sæbevand, en svamp, en skraber og en tør klud. Det er alt. Hvis du allerede har de ting i dit hus, så er du faktisk klar til at pudse dine vinduer.

Gør først svampen våd i sæbevandet, som iøvrigt er vand med tilføjet opvaskemiddel. Derefter vasker du vinduet, og sørger for, at alt snavs kommer væk. Derefter skal du have fat i din skraber. Skrev nu vandet væk fra ruden. Det er nemlig her, at mange gør den fejl, at de løfter skraberen hele tiden. Tricket er, at man starter i toppen og bevæger sig ned til bunden, og det gør man i én glidende bevægelse, uden at løfte skraberen. Samtidig med, at man overlabber sine baner, så man får alt vand væk fra ruderne. Til sidst tager du din klud, og tørrer skraberen og vinduets kanter af.

Tænk grønt

Mange bruger skrappe og farlige kemikalier i deres vand. Det behøves altså slet ikke. Almindelig opvaskemiddel er ganske fint. Læs selv guiden “sådan pudser du vinduer“, og få alle detaljer med.

Hvis ikke almindelig opvaskemiddel kan tage genstridige pletter på ruderne, så kan man tilføje lidt eddike i blandingen også. Eddike er især godt mod kalk, som der også kan sidde på ruderne. Et andet grønt tiltag, er at man bruger de samme værktøjer hver gang der pudses, selv den tørre klud, som blot bør vaskes. Det kræver, at værktøjet er af god kvalitet (især skraberen er i sær vigtig). En god skraber, kan godt koste lidt, men til gengæld, så holder den også i mange år.

Øvelse gør mester

Ingen forventer, at ruderne bliver perfekte første gange, du kaster dig ud i det. Man skal lige lære fremgangsmåden, og, ikke mindst, teknikken. Øvelser gør en til mester, og det gælder også når man skal pudse sine vinduer. Hvis man har mange ruder, kan det godt være fysisk hårdt, at skulle op og ned i knæ og højde, derfor kan det anbefales, at man deler arbejdet op over 2-3 dage. Så man kan tage nogle ruder ad gangen, og undgå at overanstrenge sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *