Sådan slipper du for tørt hår

Tørt og trist hår er et meget udbredt problem blandt kvinder. I denne artikel har vi fokus på, hvor problemet kommer fra og hvordan du kan slippe af med det, så du kan sikre et sundt og flot hår året rundt – også i vinterhalvåret, hvor problemet er størst.

Der kan være mange forskellige grunde til at man har tørt hår. Det kan f.eks. være vejret. Om sommeren kan overeksponering af sol, lange svømmeture og produkter med alkohol være et problem. Om vinteren er det i stedet kulden udenfor og derefter de høje indendørs temperaturer, der påvirker håret negativt.  Det kan også være, at du bruger den forkerte shampoo, anvender kemiske behandlinger, f.eks. hårfarve eller varmestyler håret hver eneste dag. Sidst men ikke mindst kan det også skyldes at din hovedbund ikke udskiller nok olie til at fugte dit hår.

Uanset hvad grunden er til at dit hår er tørt og trist, så er der meget, du selv kan gøre for at sikre, at dit hår bliver sundt og glansfuldt.

Vask håret skånsomt

Du stripper hår- og hovedbund for vigtige naturlige olier, hvis du enten vasker håret for ofte eller med for skrappe produkter. Hvis du derfor er tilbøjelig til at få tørt hår, bør du vaske håret sjældnere, kun et par gange om ugen – og så bør du vælge hårpleje, der er skabt specifikt til tørt hår, da de ikke indeholder udtørrende ingredienser som f.eks. alkohol, men i stedet indeholder fugtgivende ingredienser.

Skær ned på varme

Varme er meget udtørrende for håret. Du bør derfor sikre dig, at du ikke vasker håret i for varmt vand eller bruger varme stylingsredskaber alt for meget, både føntørrer, glattejern og krøllejern. Hvis du dog gerne vil fortsætte med glattejernet eller føntørrerne, bør et varmebeskyttende produkt blive din nye bedste ven.

Tilfør ekstra fugt

Hvis du er tilbøjelig til at få tørt hår og hovedbund, så bør du sørge for at give dit hår ekstra fugt, f.eks. i form af en balsamspray, hårkure og hårolie. Det bør du gøre til en vane i dagligdagen – og især om vinteren, hvor luften generelt er meget tør både udenfor og indenfor.

Undgå kemiske behandlinger

Hårfarve, afblegning og permanentvæske udtørrer håret utrolig meget – og det er derfor frisøren altid anbefaler, at du husker balsam og hårkur efter en sådan behandling. Hvis du døjer med tørt hår, så bør du helt holde dig fra disse kemiske behandlinger eller som minimum skære markant ned på dem.

Husk de regelmæssige klipninger

Når du har tørt hår, har du en tendens til hurtigere at få spaltede spidser – og det er ikke noget, du kan pleje dig fra. Du må derfor aldrig springe de regelmæssige klipninger over, hvis du gerne vil have et sundt hår. En tur til frisøren befrier dig nemlig fra de tørre, kedelige spidser og holder dit hår sundt og blødt. Hvis du ikke har en frisør, kan vi anbefale denne frisør i Kolding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *