Sportsmassage

Til dig, der overvejer at få sportsmassage, bør du være opmærksom på de mulige bivirkninger det kan medføre. Selv om de fleste massage klienter rapporterer, at de føler sig bedre tilpas efter en sportsmassage, kan der forekomme nogle bivirkninger.

Ømhed

Den mest almindelige bivirkning ved en sportsmassage er ømhed. Dette skyldes normalt det dybe vævsarbejde, der udføres under en sportsmassage. Ømheden bør dog aftage i løbet af en dag eller to.

Muskelsmerter

En anden almindelig bivirkning er muskelsmerter. Smerterne kan kommer af frigivelsen af toksiner, der er ophobet i musklerne, og smerterne varer normalt i en dag eller to efter massagen.

Træthed

Sportsmassage kan være meget opkvikkende, men det kan også medføre træthed. Dette skyldes frigivelsen af mælkesyre i musklerne. Trætheden bør aftage i løbet af et par dage.

Hovedpine

En anden almindelig bivirkning ved sportsmassage er hovedpine. Hovedpine kommer af de spændinger i nakke og skuldre som frigøres under en massage. Typisk går der en til to dage før hovedpinen er væk.

Svimmelhed

En sportsmassage kan også føre til svimmelhed, idet frigivelsen af toksiner i kroppen ikke kun kan føre til muskelsmerter, men også svimmelhed. Svimmelheden bør aftage inden for en dag eller to.

Kvalme

Kvalme er en bivirkning, der kommer af frigørelsen af de mange toksiner i kroppen. Kvalmen er noget der går væk efter tre til fem dage – hvis ikke, kontakt din læge.

Kramper

Kramper er en bivirkning, der sjældent er tilfældet, men når det sker, skyldes det frigivelsen af mælkesyre i musklerne. Som ofte er det gået væk efter maks. en uge.

Dehydrering

En sportsmassage kan også føre til dehydrering, som i øvrigt er en meget udbredt bivirkning. Dehydrering kommer af frigørelsen af giftstoffer i kroppen, og normalt aftager det inden for et par dage.

Forhøjet hjertefrekvens

Sportsmassage kan også forårsage en øget puls. Det sker sommetider, fordi der frigives adrenalin i kroppen. Hvis det er tilfældet, vil pulsen typisk være på normalt niveau igen efter kort tid.

Blodtryksændringer

Sportsmassage kan også forårsage ændringer i blodtrykket, igen pga. frigivelsen af adrenalin i kroppen. Ændringerne i blodtrykket bør aftage i løbet af tre til seks dage.

Mulige skader

Selv om det er sjældent, er det muligt at få en skade under en sportsmassage. Dette skyldes normalt det dybe vævsarbejde, der udføres under massagen. Det sker dog sjældent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *